24/03/2023
Αθήνα, Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Κύπρος θρηνεί τα παιδιά της – Τραγικός επίλογος για Αναστασία και Κυπριανό

Share this post!

Τραγικός επίλογος γράφτηκε για τους δύο Κύπριους, Κυπριανό Παπαϊωάννου και Αναστασία Αδαμίδου, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Μετά την είδηση της ταυτοποίησης της σορού του 23χρονου Κυπριανού χθες βράδυ, ταυτοποιήθηκε και η σορός της 24χρονης Αναστασίας με τη μέθοδο του DNA, με ολόκληρη την Κύπρο να βυθίζεται στο πένθος.

Τα όνειρα του αδικοχαμένου Κυπριανού έσβησαν μέσα στα συντρίμμια του αιματοβαμμένου τρένου στα Τέμπη. Ο Κυπριανός υπήρξε ένας αριστούχος μαθητής του Μουσικού σχολείου Αμμοχώστου, ενώ υπηρέτησε ως καταδρομέας.

Από χθες, φίλοι, συγγενείς και ολόκληρη η κοινότητα στο Αυγόρου έχουν βυθιστεί στο πένθος, αποχαιρετώντας το παιδί τους

Πάντως μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει το πότε θα μεταφερθεί η σορός του αδικοχαμένου Κυπριανού στο Αυγόρου. Την ίδια ώρα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου έχει κηρύξει 40ήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Τα έξοδα της κηδείας του άτυχου Κυπριανού, θα τα καλύψει το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Επέστρεφε από ορκωμοσία φίλης της η αγνοούμενη Αναστασία

Εξαιρετική μαθήτρια σε επίδοση και σε ήθος χαρακτήρισαν οι καθηγητές της την Αναστασία Αδαμίδου, που αγνοείται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που συνέβη στα Τέμπη.

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε πως όνειρο της Αναστασίας Αδαμίδου ήταν να περάσει στη Σχολή Οδοντιατρικής, κάτι που έγινε πραγματικότητα, ενώ μετά την αποφοίτηση της συνέχισε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην Αναστασία, η οποία θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και τις σπουδές της με καράβι, ωστόσο, λόγω θαλασσοταραχής τα σχέδια της άλλαξαν την τελευταία στιγμή, κι όπως δηλώνουν οι οικείοι της, πρόλαβε το τρένο του θανάτου και το βαγόνι 3 μόλις δύο λεπτά προτού αναχωρήσει.

omegalive.com.cy