24/03/2023
Αθήνα, Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ ζητεί τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη – «Έτοιμος» ο Καραμανλής

Share this post!

Η Κοινοβουλετική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί επιστολή της από τον πρόεδρο της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία, για το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον Ιωάννη Τραγάκη, ζητείται από τον Κωνσταντίνο Τασούλα η σύγκληση της επιτροπής προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση θα γίνει από τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Μιχάλη Σπίρτζη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η επιστολή:

«Έτοιμος» ο Κώστας Καραμανλής
Έτοιμος να βρεθεί μπροστά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο παραιτηθείς υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής, κατά την οποία δήλωσε πως «είμαι στη διάθεση της Επιτροπής». Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αδειάσει τον πρώην υπουργό, λέγοντας πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΣΕ «δεν είχε μεταφερθεί στον πρωθυπουργό».

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Την Τετάρτη πάντως συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου – και όχι η Θεσμών και Διαφάνειας- την οποία αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ασκεί χρέη υπουργού Μεταφορών, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Η συνεδρίαση θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ
Εξάλλου όπως έγινε γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ θα αιτηθεί να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις, τόσο ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, όσο και οι υφυπουργοί Καραγιάννης και Παπαδόπουλος, που παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το Μαξίμου «κρύβει» τον πρώην υπουργό, σε μια απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά εδώ και μέρες κρύβεται», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4».

Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κρύβει» – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – τον Κώστα Καραμανλή, πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επομένως, θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της μειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να εμφανιστεί εκεί.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί ερώτηση από τον Αλέξη Τσίπρα, προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου θα του ζητάει ολόκληρη την αλληλογραφία με την Hellenic Train, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο για ποιον λόγο δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717.

newsbomb.gr